понеділок, 23 травня 2016 р.

Простий спосіб геотегування фотографій, або Android у якості GPS

Дуже зручно мати у EXIF фотографій GPS-координати місця з’йомки, це „автоматично“ працює для фото зроблених мобільним телефоном (звісно, якщо ви не заборонили геолокацію) та деяких фотокамер, але масові зеркальні фотокамери попередніх років або не мають такої функціональності, або вона реалізована за допомогою зовнішніх, часто доволі дорогих, GPS-приймачів.

Прикладом такого зовнішнього рішення є Nikon GP-1A GPS unit, що сумісний із багатьма моделями Nikon. Проте, таке рішення має мінуси і окрім ціни, мені особисто не подобається сама ідея зовнішнього модуля, що підключається до камери кабелем. Але, у сучасному світі насиченому ґаджетами, геолокація зовсім не є проблемою, і нижче я приведу свій спосіб добавляння GPS-координат у EXIF.

Я використовую чудову утиліту exiftool з оболонкою (графічним інтерфейсом) EXIFtoolGUI. Думаю, з встановленням у вас не виникне складнощів.

Для того, щоб координати були правильними, необхідно, щоб локальний час на камері був встановлений вірно, якщо ні, exiftool дозволяє це виправити.


Також потрібен GPS-лог, звісно його можна вести окремим спеціалізованим GPS-трекером (апаратним, чи програним на смартфоні), але у більшості користувачів Android-смартфонів він ведеться автоматично, і доступний у Google Maps на вкладці „Хронологія“. Якщо хронологія не відключена, Google Maps показує історію переміщень, які беруться з геолокації прив’язаних Android-пристроїв. Вибравши дані за певний день, їх можна експортувати у KML-файл, який і буде GPS-треком, приданим для геолокації фотографій.



Маючи фотографії, у метаінформації яких є час створення, та лог переміщень прив’язаний до часу, „прив’язати“ фотографії є справою техніки, і цією технікою знову виступає exiftool



Окрім графічного інтерфейсу (EXIFtoolGUI) для цього можна скористатись і консольним exiftool, запустивши його з ключем -geotag (наприклад exiftool -geotag=history-2016-05-23.kml C:\Users\jin\Pictures\2016.05.23_test\RAW)

Успішної геолокації!

1 коментар:

  1. Additionally, you can see many reload and loyalty programs available so it is all the time a good idea to examine their site to see what promotions they have ongoing. Banking with Red Dog means rolling with top-of-the-line casino cashiers out there. The site is straightforward to navigate, super-responsive, and might be} absolutely no lag in any way. Their internet browser is fully mobile tailored and everything from the layout and design to the mobile-optimized display is great {and might be} no|and there's no} lag in any way. We 카지노 examined the mobile compatibility on both Android and iOS mobile devices and were impressed with both versions.

    ВідповістиВидалити